Om oss och lektionerna

Jag och Charm på uppvisning.

Jag som driver ponnyskolan i Ringstorp, Linköping heter Johanna Björling Nyqvist och jag har ridit och hållit på med hästar regelbundet sedan 1982 och första egna ponnyn köptes 1987.

Jag har gått Naturbruk gren hästhållning på gymnasiet, då jag även praktiserade på ridskolan Stuteri Apple under 8 veckor. Där fick jag hålla i en större del av lektionerna, med guidning utav ägaren Louise Rundell.

1995 var jag ungdomspraktikant på samma ställe samt ungdomsledare på 10 veckors ridläger. Ytterligare 10 veckors ridläger blev det året därpå.

Höll i träningarna med allsvenskalaget i hoppning div ll ponny, också det på Stuteri Apple/Vårgårda Ryttarförening.

Började hålla lite lektioner här hemma på gården 2010 och allteftersom ryktet spridit sig har antalet elever ökat. På ridskolan må-to rider just nu 46st varje vecka och nästan varje lö-sö håller jag 6st privatlektioner/"På-kö-till-ridskolan-grupper".

Akademisk Ridkonst började jag nosa lite på hösten 2013, var fotfolk på några kurser och förde in allt mer i mina "vanliga" ridlektioner och märkte att ponnyerna gillade det vi lärde ryttarna! Har sedan dess fört in mer och mer, gått egna kurser, haft läger en gång och varit på ytterligare två med inriktning AR där jag själv var elev och Maria Ullerud var tränare.

Gick en utbildningsserie med Anna Lindh 2016, ridit nästan varje månad för Anna och varit veckoelev hemma hos henne sedan 2017 och allt det jag lär mig för jag vidare till mina elever.

Är fortsatt elev till Anna Lindh och har ridit sex pass för grundaren Bent Branderup!

Har gjort godkänt Groundwork & Loungeprov med vårt russ Signe.

Hästarna trivs betydligt bättre med denna ridstil än "vanlig" och även eleverna tycker det är kul.

Vad skiljer sig då denna ridstil mot "vanlig"?

Att störa hästen så lite som möjligt, men ändå få den att arbeta i rätt form. Att bibehålla ett lugn hos hästen och ryttaren. Vill du veta mer, kom gärna och titta på lektionerna eller boka en egen prova-på-lektion!

På nivå 4-5 får eleverna även börja arbeta med hästarna från marken i kapson.

Självklart lär jag även ut hoppning på lättare nivå, vi rider ut, vi har uppsutten agility/trickbana, löshoppning och de får lära sig att visa häst vid hand.

Vi har inte lektioner för att få fram så många nya tävligsryttare som möjligt, utan förnuftiga fritidsryttare med ett sunt helhetstänk.

Ridning sker antingen i vårt nya fina ridhus eller ute.

Alla elever förväntas göra iordning ponnyn före och efter ridning, ibland tom hämta/lämna den från hagen. Allt sker med min övervakning och handledning.

Viktig info!

Målgrupp:

Barn och ungdomar från nybörjare och upp till nivå med skolorna öppna och sluta. Vuxna nybörjare eller som ridit i ungdomen och vill börja igen med sin ridning med inriktning mot Ridkonst.

Ridlektionerna varierar vi med ridning i ridhuset, paddocken och ut i skogen. Vid ruskväder kan vi ha teori då vi putsar utrustningen, lär oss hästens delar eller annat som hör hästen till.

I nivå 1-4 grupperna rider vi upp till 30 min beroende på hur lång till det tar att göra i ordning hästarna inför ridningen. Efteråt sadlar och tränsar vi av och tackar hästarna för ridturen med en godisbit. I nivå 1-2 grupperna skall anhörig till eleven vara med och hjälpa till med allt från att sadla, tränsa till att leda på lektionen. Denna behöver inte ha några förkunskaper! Jag bestämmer när det är dags för eleven att rida utan ledare.

På nivå 4-5 rider vi i upp till 45 min, med samma skötsel före och efter.

Sjuk inför lektionen?!

Skicka sms snarast till Johanna 0730-28 00 98, så eventuellt annan elev som varit sjuk tidigare kan rida igen på platsen!!

Du håller själv reda på om du har ridning att ta igen och tar reda på när det är lämpligt att rida igen. Skicka mig en förfrågan via sms om det finns ledig plats på just den tid du tror är lämplig.

Vid terminens slut ges tillfällen över lovet, att rida igen missad lektion på egen hand, om det anses lämpligt.

EJ ANMÄLD FRÅNVARO = INGEN IGENRIDNING!

Höstterminen 2022

Höstterminen startar vecka 33 och slutar vecka 50. Lov vecka 44.

Glöm inte meddela mig ev sjukdom, bortrest, förhindrad mm! Skicka sms till 0730-28 00 98.

Du ansvarar själv för att få en igenridningsplats genom att leta reda på jämförlig grupp och skicka mig en förfrågan om ledig tid via sms. Går även bra att rida igen på egen hand om tillräckligt kunskap finns.

Icke meddelad frånvaro = ingen igenridning.

Hästarna

För närvarande har vi sju Exmoor, ett Russ, en Haflinger, en Shetland som går med på ridskolan.

Sonette (Backuddens Sonette)
Sto född 2001
Maxvikt 55kg

Fiona (Princess Fiona of Olympus)